Gyászhír

Megrendülve tudatjuk egyesületünk tagjaival, a lipicai lovat tenyésztők közösségével, hogy tenyésztőtársunk, Dallos Andor agrármérnök, a Szilvásváradi Állami Ménesgazdaság igazgatója tragikus hirtelenséggel, gyógyíthatatlan betegségben

2019. január 6-án hajnalban, életének 59. évében elhunyt.

Andor több mint negyedszázadon át vezette a szilvásváradi ménesgazdaságot. Több évtizede meghatározó személyiségként nem csak szakmai, hanem emberi kvalitásai révén is megbecsült tagja volt a Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesületének. Felkészültségével, hazai és nemzetközi kapcsolatai révén nagyban hozzájárult egyesületünk célkitűzéseinek megvalósításához. Számos elismerése között igen kedves volt számára a közelmúltban elnyert legrangosabb kitüntetésünk, a Gyémántfokozatú Tenyésztő Díj.

Nagyon sok energiát fektetett a lipicai lovat szeretők nagy álmának megvalósításába, a Lipicai Lovas Centrum létrehozásába is. Ennek múlt évi átadása, valamint a közösen szervezett lóárverés és az egyesület ménszemléje voltak azok a rendezvények, ahol utoljára találkozhattunk Vele.

További terveinek megvalósítására sajnos már nincs lehetősége.  Az itt maradottak felelőssége, hogy mindazt, amit megteremtett és szeretettel ápolt, megőrizzék és tovább vigyék.

Elnökségünk úgy határozott, hogy szakmai munkájának elismeréseként kezdeményezni fogja egy márvány emléktábla elhelyezését a Ménesgazdaságban.

Kegyelettel búcsúzunk Tőle.

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy Dallos Andor búcsúztatójának időpontja 2019. január 25. (péntek) 14.00 óra, helyszíne a szilvásváradi fedeles lovarda.