Változott a méntartás, és a méncsikó nevelés feltételrendszere!!!

Kedves Tenyésztő!

A teljes anyag az alábbi linken olvasható:

https://www.palyazat.gov.hu/mdosult-a-vdett-shonos-s-veszlyeztetett-mezgazdasgi-llatfajtk-genetikai-llomnynak-ex-situ-vagy-in-vitro-megrzse-tovbb-a-genetikai-beszklst-megelz-tancsadi-tevkenysgek-tmogatsa-cm-felhvs-dokumentcija

A lényeg, hogy “módosult a tenyészetben tartás minimális és maximális támogatható ideje – mert az már nem egy gazdálkodási évre, hanem a teljes kötelezettségvállalás időtartamára kerül meghatározásra. …”

Így a fedezőmén tartása egyedenként 5 év alatt maximum  1825 nap lehet, azaz 5év x 365 nap tehát egész évben tartható 5 éven keresztül akár ugyanaz az egyed is.

A méncsikó tartása egyedenként 5 év alatt maximum  330 nap lehet, azaz az 5 év alatt kevesebb mint 1 évnek megfelelő nap után igényelhető támogatás ugyanarra az egyedre. Az öt év alatt akkor lehet minden évben megpályázni az összeget, ha évente új, a pályázatban még részt nem vett méncsikót állít be a tenyésztő/tartó.

Aki olyan előrehaladási tervet készített, amely a módosult feltételek mellett tarthatatlan, vizsgálja felül a beadott pályázatát, mert részleges visszavonásra, módosításra van lehetőség meghatározott kereteken belül. (Ezzel lehet várni, csak gondolkodni kell rajta, hogy ha így marad a kiírás, és megjön az értesítés a támogathatóságról, akkor mi legyen a megoldás. Most senki ne vonjon vissza semmit.)

Amennyiben további kérdés merülne fel a fentiekkel kapcsolatban, keressék az egyesületet az ismert elérhetőségeken.

Facebook