148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet

Tisztelt Tenyésztőtársak!

A mikro-, kis- és középvállalkozások állatállományait veszélyeztető egyes állatbetegségek felszámolásával, figyelemmel kísérésével, valamint egyes zoonózisok megelőzésével kapcsolatos támogatások igényléséhez az állattartónak jóváhagyási kérelmet szükséges benyújtani a területileg illetékes megyei kormányhivatalhoz.

A támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről szóló 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet letölthető IDE kattintva.

A 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet 2. számú melléklete szerinti jóváhagyási kérelem minta letölthető IDE kattintva, illetve megtalálható a honlap “Az egyesületről” menüjének “Nyomtatványok” almenüjében is.

A 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet 4. számú melléklete letölthető IDE kattintva, illetve megtalálható a honlap “Az egyesületről” menüjének “Nyomtatványok” almenüjében is.

További információ, hogy 2019. december 2. napjától a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Ügyfélprofil Rendszerén (ÜPR) keresztül is benyújthatják a jóváhagyási kérelmeiket a jogszabályban meghatározott állategészségügyi szolgáltatást igénybe vevő vállalkozások. A jóváhagyási kérelmek az új, elektronikus út mellett továbbra is beadhatók hagyományos formában, a megyei kormányhivatalok járási ügyfélszolgálatain is.

Az elektronikus úton történő beadás részleteiről IDE kattintva tájékozódhatnak.

Bocsi Csaba
ügyvezető elnök

Facebook