Dallos Andor emléktábla avatás

Tisztelt Tenyésztőtársak!

 

Emléktáblát avattunk Dallos Andor tiszteletére.

Megbecsült Egyesületi tagunk elhalálozásakor elhatároztuk, hogy a Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülete  nevében emléktáblát állítunk és erre most került sor, a halálának első évfordulóján  az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad Lipicai történeti múzeumában.

Az esemény méltó körülmények között, családtagok, barátok, munkatársak, és Egyesületünk tagjai a lótenyésztés és lovassport képviselői körében zajlott. A megemlékezést prof. Dr. Szendrő Péter, a Magyar Lipicai Egyesület társadalmi elnöke nyitotta meg, aki méltatta Dallos Andor szakmai munkásságát, emberi nagyságát és mint Andor alma materének rektora megemlékezett a diák évekről és a pályakezdésről is. Tőle a szót dr. Pataki Balázs korábbi ügyvezető elnök kapta meg, aki személyes barátságuk évtizedeit idézte fel, közös lovas emlékeiket, vadász élményeiket nagy szeretettel és tisztelettel. Majd Dallos Gyula Magyarország Örökös Bajnoka szólt Andor ember feletti, példamutató munkabírásáról, és kiemelte elévülhetetlen érdemeit a magyar lipicai lótenyésztésben. A fajta, a Ménesgazdaság, a magyar lótenyésztés egyaránt pótolhatatlan egyénisége távozott személyében.

Ezt követően koszorúk elhelyezésére került sor, Dallos Gyula miniszteri biztos és dr. Magyar István agrárminisztériumi főosztályvezető, majd a Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülete részéről prof. Dr. Szendrő Péter és Bocsi Csaba ügyvezető elnök, végül Halász Arnold és Mikó Tamás a Ménesgazdaság képviseletében helyezték el koszorúikat.

A megemlékezést a gazdaság díszegyenruhás őrsége tette még ünnepélyesebbé.

Dallos Andor emlékét kegyelettel őrizzük.

Az avatáson készült képgaléria megtekinthető az alábbi képre kattintva.

 

Bocsi Csaba
ügyvezető elnök

 

Facebook