Figyelemfelhívás!

Tisztelt Tenyésztőtársak!

Az Agrárminisztérium – élve a 1305/2013/EU rendelet 28. cikk 5. pontjában biztosított lehetőséggel – a 2016-ban beadott őshonos kanca támogatás kötelezettségvállalási időszakának egy évvel történő meghosszabbításáról döntött.

Ezzel kapcsolatban fontos tudnivalók:

  • A döntés értelmében, a 2016-ban támogatási kérelmet benyújtók esetében lehetőség van a kötelezettségvállalási időszak 5 évről 6 évre, 2021. december 31-ig történő meghosszabbítására.
  • A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására vonatkozó kérelem benyújtására 2020. november 23-tól 2020. december 20-ig terjedő időszakban van lehetőség.
  • A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására irányuló kérelem benyújtására rendelkezésre álló határidő elmulasztása jogvesztő, annak vonatkozásában hiánypótlásnak helye nincs!
  • A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására irányuló kérelem benyújtására, a MÁK által közzétett formanyomtatvány ügyfélkapun keresztül történő benyújtásával van lehetőség.
  • A támogatást igénylő, amennyiben él a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának lehetőségével, úgy a projekttel kapcsolatosan az utolsó évi kifizetés igénylésére 2022-ben van lehetősége, mely jogvesztő határidő!

A pályázati felhívással kapcsolatos módosításokról bővebb információ IDE kattintva érhető el.

A Támogatói okirat minta, valamint a módosult pályázati felhívás teljes szövege pedig IDE kattintva tölthető le.

Bocsi Csaba
ügyvezető elnök

Facebook