Figyelemfelhívás!

Tisztelt Tenyésztőtársak!

Az Agrárminisztériummal történt sikeres konzultációknak köszönhetően módosult a „VÉDETT ŐSHONOS ÉS VESZÉLYEZTETETT MEZŐGAZDASÁGI ÁLLATFAJTÁK GENETIKAI ÁLLOMÁNYÁNAK IN SITU MEGŐRZÉSE” című pályázati felhívás dokumentációja.

A felhívás kiegészült egy 8. ponttal, amely a következő:

“Lófélék esetében pótlásként beállított állatnak elfogadható a felhívás 3.4.1.1. I. 2. pontja szerint kötelező szaporulatként előírt csikó, amennyiben a pótlás időpontjában megfelel a 3-7. pontokban leírtaknak.”

Tájékoztatásul, az alábbiak!

3.4.1.1. I. 2. pont:

Lófélék esetében további előírás a kötelezettségvállalási időszak végéig, támogatott tenyészkancánként legalább egy, a lófélék azonosításáról szóló kormányrendelet előírásai alapján azonosított csikó törzskönyveztetése és az adatbázisba történő bejelentése.

3-7. pontok:

3.  A kiesés bejelentéséhez minden esetben csatolni kell a kiesés okát megjelölő, a tenyésztőszervezet által kiállított igazolást, valamint – állategészségügyi okok miatti kiesés esetén – a kezelő állatorvos igazolását. A pótlás bejelentéséhez csatolni kell a tenyésztőszervezet igazolását arra vonatkozóan, hogy a kiesett egyed/törzsállomány helyére beállítani kívánt egyed/törzsállomány megfelel a fajtával szemben támasztott elvárásoknak. (9. melléklet)

4.  Amennyiben a kiesés, illetve pótlás bejelentéshez nem kerül csatolásra a tenyésztőszervezet igazolása, úgy az adott bejelentés elutasításra kerül.

5.  A támogatást igénylő köteles a támogatási időszak végéig a vállalt állatállomány létszámának fenntartására, és a teljes kötelezettségvállalási időszak alatt a tenyésztési programban meghatározott tartási körülmények biztosítására.

6.  A pótlásként beállított állatnak/törzsállománynak a 3.2 pontban meghatározott minimális életkort a pótlás időpontjában be kell töltenie.

7.  Pótlásra nem állítható be állategészségügyi okokból kiesett egyed.

A teljes pályázati dokumentáció IDE kattintva tekinthető meg.

Bocsi Csaba
ügyvezető elnök

Facebook