LIF Konferencia Szilvásváradon

A Lipicai Lótenyésztők Nemzetközi Szövetsége (L.I.F) 2013.október 25-26-án a Magyar lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülete valamint az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad rendezésében Szilvásváradon tartotta éves közgyűlését, amely egyúttal a szervezet tisztújító közgyűlése is volt.

A LIF. elnöke Dipl. Ing. Mihal Horny üdvözölte a résztvevőket.

Tájékoztatott, hogy az elnökség az előző kongresszus óta 2 ülést tartott febr. 25.-én Piberben, és szept. 28.-án Izsákon.

A tagokkal több levelet váltottak a tagok között. Kiválónak értékelte a tenyésztői bizottság munkáját.

LIF kongresszus_Darányi Terv2013-ban a LIF Lipicai kupát alapított a kettesfogathajtásban szereplő lipicai fajtájú lovakkal versenyző fogatok  számára. Megemlítette, hogy a Kistapolcsányban (Topolciansky) megrendezett kettesfogathajtó világbajnokságon 206 ló vett részt, melyből 56 volt lipicai.
Bejelentette, hogy a tenyésztői bizottságnak 2 új tagja van, Dr. Pataki Balázs Magyarországról és Vjekoslav Papadopulo Szerbiából.
Megemlékezett a május hónapban elhunyt Egri Zoltánról, aki hosszú időn keresztül igen aktívan segítette a szervezet munkáját.

A résztvevők meghallgatták és elfogadták a főtitkár, a pénzügyi bizottság, a tenyésztői bizottság és a magántenyésztők csoportjának beszámolóját.

A LIF. ezen közgyűlésén újraválasztotta a szervezet vezetőségét.

Elnök: Dipl. Ing. Michal Horny
Főtitkár: Christian G.M. Manz
Pénztárnok: Dr. Maximilian Dobretsberger
Első alelnök: Dallos Andor
Második alelnök: Dr. Janez Rus

A fotókat a rendezvényről Lelkes István készítette 2013.10.25-én.

Fancy Gallery Error:
No gallery with the ID 2 was found or you have not created albums for it yet.

Facebook