Ménszemle Tápiószentmártonban

Tisztelt Tenyésztőtársak!

A Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülete ménszemlét tart, 2023.10.07-én (szombaton) 10:00 órai kezdettel a Kincsem Lovaspark, 2711 Tápiószentmárton, Sőregi út 1 területén.

Aki tenyészmén jelöltjét szeretné bemutatni, az alábbi nyomtatványt kitöltve, és az Egyesület e-mail címére (lipicaiegyesulet@gmail.com) 2023.10.03-ig visszaküldve teheti ezt meg.

Jelentkezési nyomtatvány: LETÖLTÉS

A ménszemlén való részvétel feltétele érvényes és az alábbi bejegyzésekkel ellátott lóútlevél megléte:

  • A lóútlevélnek 1 éven belül elvégzett és negatív eredményű szerológiai vizsgálat alapján érvényes igazolást kell tartalmaznia a lovak fertőző kevésvérűségtől,
  • három évnél nem régebbi immundiagnosztikai vizsgálat alapján takonykórtól,
  • mének esetében tenyészbénaságtól való mentességről (lóútlevél VII. szakasza). A vizsgálatok igazolása eredményközlővel csak kivételes esetekben fogadható el, és ebben az esetben az ellenőrzést végző hatósági (jogosult) állatorvos a lóútlevélbe köteles bevezetni a vizsgálatra vonatkozó adatokat.

A Szilvásváradi ménszemlén tapasztalt rendezetlen állategészségügyi dokumentumok miatt csak azok vehetnek részt a ménszemlén, akik a jelentkezési nyomtatvánnyal együtt 2023.10.03-ig megküldik bescannelve, vagy lefotózva a fenti állategészségügyi feltételek szerinti vérvizsgálati eredményeket az Egyesület e-mail címére! 

A jelentkezéssel és a lebonyolítással kapcsolatban érdeklődni lehet a 30/439-8328-as telefonszámon.

Az Egyesület a ménszemlével kapcsolatban a változás jogát fenntartja, amelyről szükség esetén értesítjük a tagságot.

Bocsi Csaba
ügyvezető elnök

Facebook