Nevezési felhívás – Magyar Ló Kupa fogathajtó versenyek

2016. augusztus 30.
 
A Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Mezőhegyesi Állami Ménesben hagyományteremtő szándékkal 2016. október 6-8. között Magyar Lótenyésztési Napok címmel, 7 millió forint összdíjazással rendezvénysorozatot szervez.
 
Ennek keretében kerül megrendezésre 2016. október 7-én, pénteken a Magyar Ló Kupa fogatverseny és ügyességi vetélkedő, melynek összdíjazása 1,5 millió forint.
Magyar Ló Kupa – kettes fogatok akadályhajtása
 
Részvételi feltételek:
2016. évben legalább „C” kategóriás fogathajtó licence „védett, történelmi, őshonos, magyar fajtájú” lovak, valamint a magyar sportló azon egyedei vehetnek részt, amelyek apja hazánkban törzskönyvezett és az anyja az 1985-ben vagy korábban meglévő törzstenyészetek állományára visszavezethető, illetve azok az egyedek, amelyek apja az 1985-ben vagy korábban meglévő törzstenyészetek állományára visszavezethető és az anyja hazánkban törzskönyvezett
 
Díjazás: összpénzdíj 1 500 000 Ft
I. helyezett: 420 000 Ft
II. helyezett: 240 000 Ft
III. helyezett: 150 000 Ft
IV. helyezett: 150 000 Ft
V. helyezett: 120 000 Ft
VI. helyezett: 105 000 Ft
VII. helyezett: 90 000 Ft
VIII. helyezett: 90 000 Ft
IX. helyezett: 75 000 Ft
X. helyezett: 60 000 Ft
 
A versenyszám leírása:
Kétfázisos, megszakítás nélküli az első forduló a hibapont büntetéses akadályhajtó versenyre vonatkozó szabályok alapján, alapidő meghatározásával zajlik a második forduló az időbüntetéses akadályhajtó versenyre vonatkozó szabályok szerinti
 
A hivatalos versenykiírás a nevezes.fogatsport.hu oldalon hamarosan közzétételre kerül.
 
Nevezési információk:
Nevezési lap hiánytalan kitöltésével és beküldésével e-mailben: lipicaiegyesulet@gmail.com → MLN-nevezesi-lap-akadalyhajtas_lipicai (Akinek gond letölteni, kitölteni, hívjon fel! Tóth Zsuzsanna: 06/30-311-4808)
nevezési határidő: 2016. szeptember 12.
nevezési díj: 1000 Ft
Fajtánként alapesetben maximum 5 fogat indulása engedélyezett. Amennyiben valamely tenyésztőszervezet a kvótáját nem tudja kihasználni, másik tenyésztőegyesület részére a fel nem használt kontingenst átadhatja. A nevezési határidő lejárta után a tenyésztőegyesületek által jóváhagyott nevezések összesítésre kerülnek, a végleges nevezéseket a versenykiírás elektronikus felületén a versenyiroda rögzíti.
 
Kérjük az érintett versenyzőket, hogy a kedvező kvótaelosztás érdekében a nevezést minél hamarabb megtenni szíveskedjenek.
Magyar Ló Kupa – ügyességi vetélkedő
 
Részvételi feltételek:
Szabadidős fogathajtó versenyek szabályzata szerint
„védett, történelmi, őshonos, magyar fajtájú” lovak,
valamint a magyar sportló azon egyedei vehetnek részt, amelyek apja hazánkban törzskönyvezett és az anyja az 1985-ben vagy korábban meglévő törzstenyészetek állományára visszavezethető, illetve azok az egyedek, amelyek apja az 1985-ben vagy korábban meglévő törzstenyészetek állományára visszavezethető és az anyja hazánkban törzskönyvezett
 
Díjazás: tárgyjutalom
 
Nevezési információk:
nevezési lap hiánytalan kitöltésével és beküldésével e-mailben: lipicaiegysulet@gmail.com → MLN-nevezesi-lap-ugyessegi-vetelkedo_lipicai (Ainek gond letölteni, kitölteni, hívjon fel! Tóth Zsuzsanna: 06/30-311-4808)
nevezési határidő: 2016. szeptember 12.
nevezési díj: 1000 Ft
fajtánként alapesetben maximum 5 fogat indulása engedélyezett
amennyiben valamely tenyésztőszervezet a kvótáját nem tudja kihasználni, másik tenyésztőegyesület részére a fel nem használt kontingenst átadhatja. A nevezési határidő lejárta után a tenyésztőegyesületek által jóváhagyott nevezések összesítésre kerülnek, a végleges nevezéseket a versenykiírás elektronikus felületén a versenyiroda rögzíti
 
Kérjük az érintett versenyzőket, hogy a kedvező kvótaelosztás érdekében a nevezést minél hamarabb megtenni szíveskedjenek.
A versenyszám leírása:
 
1. részfeladat: állóbírálat-ápoltság, hajtóviselet, összbenyomás
2. részfeladat: ügyességi vetélkedő
8–10 sejbapár
4–5 ügyességi feladat
minden elmozdítható elem leverése, elmozdítása 5 hibapont
a két részfeladat végeredménye összeadódik, pontegyenlőség esetén az ügyességi feladat helyezése dönt
 
A hivatalos versenykiírás a nevezes.fogatsport.hu oldalon hamarosan közzétételre kerül.
Facebook