Tájékoztatás a 2016. évi támogatásról

Tisztelt Tenyésztőtársak!

 

A Magyar Államkincstár, a VP Őshonos in situ támogatás 2016. évi támogatási kérelmével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatta Egyesületünket:

Az átmeneti időszak hosszát illetően az Európai Unió intézményei között még egyeztetések zajlanak, de a jelenlegi információk birtokában az Irányító Hatóság a pályázati felhívás kötelezettségvállalási időszakának egy évvel történő meghosszabbítását tervezi azon pályázók esetében, akiknek 2020. december 31-ével járna le az öt éves kötelezettségvállalási időszak.

– A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítása önkéntes lesz, amelyről a kedvezményezettek – a pályázati felhívás megjelenését követően, a felhívásban rögzített időszak alatt – az Államkincstár által rendszeresített és az Államkincstár által közzétett elektronikus formanyomtatvány ügyfélkapun keresztül történő benyújtásával nyilatkozhatnak.

– Azon támogatást igénylők nyújthatnak be nyilatkozatot a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására vonatkozóan, akik a nyilatkozat beadásának időpontjában részt vesznek a programban (azaz ebben az időpontban állattartóként rendelkeznek a felhívásban meghatározott, a támogatás alapjául szolgáló állattal/állatokkal) és támogatási kérelmüket 2016-ban nyújtották be.

A tájékoztató letölthető (pdf formátumban) az alábbi linkre kattintva:

LETÖLTÉS

A tájékoztatóval kapcsolatos további információ a 30/439-8328-as telefonszámon kérhető.

Bocsi Csaba
ügyvezető elnök

Facebook