XXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazdasági Napok

 Április 25-26-27-én  kerül sor a hódmezővásárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok (www.allattenyesztesinapok.hu) kiállításra, amely már évek óta az állattenyésztői szakma legrangosabb eseménye. Az érdeklődők és felvonultatott tenyészállatok számát tekintve megelőzi az OMÉK-ot. Ez évben a rendezvény egyidejűleg a Magyar Ló Napja is. A Magyar Ló Napja a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége (MLOSZ) kezdeményezésére 2013.-ban azzal a szándékkal jött létre, hogy elősegítse a magyar lófajták tenyésztőinek jobb piacra jutását.

A lótenyésztési kiállítás programjában eddig csak a hagyományos mezőhegyesi lófajták (nóniusz, furioso-north star, gidran) vehettek részt, de ettől az évtől kezdve kezdeményezésünkre a szervezők lehetővé teszik, hogy Egyesületünk lipicai lovakkal is bemutatkozhasson. Az előzetes kalkulációk szerint mintegy 15 lipicai fajtájú tenyészkanca és 2-3 mén bemutatására és show bírálatára van lehetőség. Ugyancsak lehetőség van a lovaknak valamilyen programban (fogat, lovasbemutató stb) való bemutatására is. A legjobb programok szereplői jogot formálhatnak a 2015 évi veronai Fiereacavalli nemzetközi lovas kiállításon való részvételre.

A kiállításon való részvételt az Egyesület költséghozzájárulással és a díjazott lovak részére tiszteletdíjak valamint díjszalagok adományozásával támogatja. A rendezők a lovak számára elhelyezést és takarmányt, valamint a lovak gondozói részére szállást díjtalanul biztosítanak.

Jelentkezés és további információ az Egyesület email címén (lipicaiegyesulet@gmail.com, vagy telefonszámán (30/380-4038) lehetséges április 8.-ig.

Facebook